What is keratin?

What is keratin?

What is keratin?

Answer: Protein. Keratin is Protein. Keratin is a fibrous protein that is divided into two categories: soft and hard keratin. It is the primary component of cytoplasmic epithelia and epidermal structures.

Keratin is a member of the scleroprotein family of fibrous structural proteins. In vertebrates, keratin is a type of keratin. Scales, hair, nails, feathers, horns, claws, hooves, calluses, and the outside layer of skin are all made of this structural substance.

Keratin is a protein that can be found in your hair, skin, and nails. Keratin is also found in the organs and glands of the body. Keratin is a protective protein that is less likely to be scratched or torn than other types of cells produced by your body.

Question 1: How many strands does the average head of hair contain?

Answer: 100000

Question 2: What is keratin?

Answer: Protein

Question 3: Regular use of heat styling damages hair unless you choose the right tool that helps nourish while styling.

Answer: TRUE

Question 4: You need a professional hair stylist or a salon visit to look your best.

Answer: False

Question 5: Which of the following is the best brush for a classic blowout?

Answer: Dryer

Question 6: Which of these products are available in the Argan Care range (infused with Argan oil) from Wahl?

Answer: All of these

Question 7: The natural copper in the body of the hairstyling brushes from Wahl gives which of these benefits?

Answer: Both of these

Also Read:

Leave a Comment