Which of these organisations operating under the Ministry of Defence, celebrated its 45th raising day on February 1st, 2021?

Amazon February Quiz Details:

Amazon Quiz Today PrizeRs 20,000.
Quiz Date16 Feb 2021
Daily TimingMorning 06.30 PM TO 12.00 PM
Number of Winners:1 Winner(S)
Winner Announce Date28th February 2021

Join Telegram Group to get fast Answers: Click Here

Quesitons and Answers

Question 1 – As per few sources, the oldest record of what being sent was a poem written by a French duke Charles to his wife in 1415?

Answer 1 – Valentine

Question 2 – For the first time in 34 years, the famous Surajkund Crafts Mela, held in which state has been cancelled?

Answer 2 – Haryana

Question 3 – Which of these organisations operating under the Ministry of Defence, celebrated its 45th raising day on February 1st, 2021?

Answer 3 – Indian Coast Guard

Question 4 – 12th February is celebrated as _______ day to observe the birth anniversary of the father of evolutionary biology. Fill in the blanks

Answer 4 – Darwin

Question 5 – National Science Day is observed on 28th February in India to commemorate the discovery of an effect named after which scientist?

Answer 5 – CV Raman

Question 6 – Tom Brady, a legendary American football player, created history by winning his 7th Superbowl. For which team did he win his 7th Superbowl?

Answer 6 – Tampa Bay Buccaneers

Question 7 – In February 2019, which of these Bollywood movies released that won a record 13 Filmfare Awards?

Answer 7 – Gully Boy

Question 8 – On February 2nd, 1990 the 30 year old ban on the African National Congress was lifted by which President?

Answer 8 – FW de Klerk

Read More:

How To Play Amazon February Quiz?

1. Go To Google & Apple Play Store.

2. Download & Install Amazon App.

3. Create Your New Amazon Account.

4. Type Search Baar “FunZone” Click Search Button.

5. Click Here “Amazon February Quiz” Quiz Banner.

6. Answers All 5 General Knowledge Question.

#amazonquiz

Amazon February Quiz T&C:

1. This Contest will be available On The 28th January 2021 from 06:30:00 p.m. (IST) To 16th February 2021 12:00:00 p.m. Answer This Amazon February Quiz Question. (IST) (“Contest Period”).

Leave a Reply